Actueel Dagoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
   
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 16 juli 2018 om 00.10 uur.

Warm zomerweer, dinsdag in het oosten kans op een (onweers)bui.

Vannacht is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordoosten tot ongeveer 17°C aan de Zeeuwse kust. De wind is zwak tot matig en is oost tot noordoost.

Overdag is het op de meeste plaatsen zonnig, al komt er geleidelijk wat meer sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook enkele stapelwolken, maar de kans op een bui is uiterst klein. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26°C op de Wadden tot ca. 32°C in het zuid(oost)en. De zwakke tot matige wind is eerst oost maar draait naar noordoost. Langs de westkust is er in de middag kans op zeewind met enige afkoeling tot gevolg. In de avond draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

In de nacht van maandag op dinsdag trekken er enkele met name in het westen en zuiden wolkenvelden over, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot 17°C in het (zuid)westen. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten oostelijk, elders wordt de wind zuidwestelijk.

Dinsdag overdag ontstaan er ook wat meer stapelwolken. In de oostelijke helft kunnen deze lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui. In de avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de Zeeuwse kust tot 29°C in het oosten van het land. De wind draait overal naar west en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek met weinig temp. verandering.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 4.5  
Design: AAD © 2018