Actueel Dagoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
   
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 24 januari 2019 om 03.48 uur.

Bewolkt. In het oosten een enkele opklaring en koud

Op de meeste plaatsen is het bewolkt en zeer lokaal is wat lichte motsneeuw mogelijk. Vannacht zijn er in het oosten enkele opklaringen mogelijk, met kans op een mistbank. Onder de bewolking vriest het licht, in een opklaring in het oosten -5 tot -8°C en lokaal mogelijk nog wat lager. Verder kan er gladheid optreden door bevriezing van natte weggedeelten en/of sneeuwresten, vooral op lokale wegen. De wind is zwak tot matig uit noordoostelijke richtingen, vannacht wordt de wind zwak en veranderlijk.

In de ochtend trekt de eventueel aanwezige mist langzaam op. Verder kan met name in het oosten de zon geregeld doorbreken, elders blijven wolkenvelden overheersen en Zeeland is een lichte winterse bui niet helemaal uitgesloten. In de loop van de middag en avond neemt de bewolking van het westen uit toe en kan vooral in de westelijke kustgebieden lokaal wat (winterse) neerslag vallen. Ook dit kan lokaal tot gladheid leiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van +3°C in Zeeland tot -3°C in Groningen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er in de kustgebieden zeer lokaal kans op een lichte (winterse) bui. Verder zijn er wolkenvelden, maar vooral verder landinwaarts ook brede opklaringen. De minima lopen uiteen van net onder nul in Zeeland tot -5 tot -8°C landinwaarts. Boven sneeuw kan het lokaal streng vriezen. De wind is zwak en veranderlijk boven land, aan zee staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vrijdag overdag raakt het van het westen uit bewolkt en in de loop van de ochtend bereikt een neerslaggebied het westen en noordwesten. In de middag breidt de neerslag zich over het hele land uit. Mogelijk valt er eerst sneeuw, die vrij snel overgaat in regen. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland, maar af en toe kan er dan nog wel lichte regen of motregen vallen. De temperatuur loopt langzaam op, maar de maxima worden pas in de loop van de avond bereikt en lopen dan uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten tot 8°C aan zee. De wind wordt zuidelijk en trekt aan. Boven land wordt de wind matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

 
     
     
Meestal bewolkt en koeler. Neerslag mogelijk binnen de volgende 12 uur, mogelijk hevig met momenten. Winderig.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 4.6  
Design: AAD © 2018