Actueel Weekoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 13 mei 2021 om 03.34 uur.

Vannacht een mistbank. Overdag geregeld zon, in het zuiden en midden buien

Vannacht is het deels opgeklaard en komen er mistbanken voor. In het noordoosten kan nog een lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C lokaal in brede opklaringen, daar waar hardnekkig bewolking aanwezig is daalt de temperatuur niet verder dan ca. 9°C. De wind is overwegend zwak en oostelijk.

Overdag schijnt de zon van tijd tot tijd, het midden en zuiden hebben in de loop van de dag te maken met enkele buien. In de middag en avond gaan deze buien plaatselijk gepaard met onweer en mogelijk ook korrelhagel. Langs de noordkust kan mist vanaf zee binnendrijven. De temperatuur loopt op naar 14°C in het uiterste noorden en ca. 18°C in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en oostelijk, later op de dag veranderlijk.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden met vooral in het midden van het land nog enkele buien. In het zuiden komen er brede opklaringen en ontstaat op meerdere plaatsen mist. De wind wordt zwak en veranderlijk en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Vrijdagochtend lost de mist in het zuiden snel op. Verder is het wisselend bewolkt met af en toe zon en in de loop van de dag in de zuidelijke helft enkele buien. De wind wordt meest noordwestelijk en zwak tot matig. De middagtemperatuur varieert van 13°C in de kustgebieden tot 18°C in het oosten en zuidoosten. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek met weinig temp. verandering.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 5.2  
Design: AAD © 2021