Actueel Dagoverzicht Historie Vooruitzichten Weerstation Contact Links
   
     
  Vooruitzichten
     
 
Verwachting
donderdag 23 tot en met woensdag 29 november 2017

Vandaag en morgen

Vannacht droog. Overdag buiige regen, veel wind en zacht. Vrijdag kouder

Deze nacht zijn er wolkenvelden aanwezig, maar het blijft droog. De minima liggen rond 11°C. De zuidenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

In de ochtend neemt de bewolking verder toe en vooral in de middag valt er (buiige) regen. In de avond wordt het van het westen uit weer droog en klaart het breed op. Met maxima van 12°C langs de noordwestkust tot 15°C in het zuidoosten is het zacht. De wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de ochtend naar zuidwest. Boven land wordt de wind (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de ochtend komen er in het noordwestelijk kustgebied enige tijd zware windstoten voor van 75-85 km/uur. In de middag en avond neemt de zuidwestenwind geleidelijk weer in kracht af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar vrijdag raakt het van het zuidwesten uit weer bewolkt en gaat het langdurig regenen. De minima komen omstreeks 6°C uit. De wind wordt zwak tot matig en komt uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag overdag wordt het in de tweede helft van de ochtend van het westen uit droger, maar het blijft de rest van de dag overwegend bewolkt met mogelijk nog af en toe nog lichte regen of een bui. Met een middagtemperatuur van 8°C wordt het beduidend minder zacht. De wind wordt westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek en koeler. Neerslag mogelijk binnen de volgende 12 tot 24 uur. Winderig met mogelijke windverandering naar het W, NW of N.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v4.3  
Design: AAD © 2017