Actueel Weekoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 28 september 2020 om 03.42 uur.

Bewolkt en af en toe (mot)regen.

Vannacht is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen en motregen, daarbij is het in het westen en noorden ook nevelig. De temperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 17°C op de Wadden. De wind is zwak zuidwestelijk, in het Waddengebied staat er een matige wind uit noord tot noordoost. Vlak langs de westkust staat er een matige, later vrij krachtige, noordwestenwind.

Overdag is het bewolkt en vooral in het westen en zuiden valt af en toe regen of motregen. Het wordt op veel plaatsen een kille dag met maximumtemperaturen die uiteen lopen van 11°C in het zuidoosten tot misschien nog 17°C langs de westkust en in het noordwesten. De meest zwakke wind is zuidelijk. Aan de westkust komt de wind uit noordelijke richtingen en is matig. In Zeeland wordt de wind in de middag noordwestelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en een gebied met regen en motregen trekt langzaam van west naar oost. In de tweede helft van de nacht klaart het in het zuidwesten op. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 14°C in het westen. De zuidelijke wind is zwak tot matig, in het zuidwesten is de wind west tot noordwest en matig. In de loop van de nacht draait de wind op meer plaatsen in het westen naar west tot noordwest.

Dinsdagochtend is het in het westen en zuidwesten al droog en kan de zon doorbreken, elders valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de dag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon door. De (mot)regen verlaat het oosten van het land aan het einde van de middag. De maxima liggen rond 19°C, alleen in het uiterste oosten en noordoosten blijft de temperatuur met 15°C wat achter. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek met weinig temp. verandering.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 5.00  
Design: AAD © 2020