Actueel Weekoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 23 januari 2021 om 23.59 uur.

Winterse buien, in het zuidoosten eerst (natte) sneeuw.

Vannacht trekken buien vanaf de Noordzee het land op. De buien gaan vergezeld van hagel en (natte) sneeuw waardoor het lokaal glad kan worden, tevens is langs de kust onweer mogelijk. In het zuidoosten trekt een zone met (natte) sneeuw oostwaarts weg. Vooral in de heuvels, maar lokaal ook elders, ontstaat een dun sneeuwdek waardoor ook daar kans is op gladheid. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, vooral daar waar het opgeklaard is ook iets daaronder, waardoor bevriezingsgladheid mogelijk is, de kans daarop is het grootst in het zuidwesten. De wind is boven land west tot zuidwest en matig, langs de kust west tot noordwest en matig tot vrij krachtig.

Overdag verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. De buiigheid neemt geleidelijk af en de zon komt op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond valt er in het zuiden af en toe (natte) sneeuw. Lokaal kan er weer een dun sneeuwdek gevormd worden en is gladheid mogelijk. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig, in de avond wordt de wind zuidoostelijk. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt.

In de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en sneeuwt het in Limburg aanvankelijk nog af en toe. In het westen komen meer opklaringen voor die zich verder over het land uitbreiden. De minimumtemperatuur ligt enkele graden onder het vriespunt, langs de kust ligt de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door sneeuw en/of bevriezing. De wind zwakke tot matige wind draait naar het noordoosten.

Maandag overdag verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar van het westen uit trekken er ook enkele (winterse) buien over het land. De temperatuur loopt op naar ca. 4°C, maar kan tijdens een winterse bui weer enkele graden dalen. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek met weinig temp. verandering.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 5.2  
Design: AAD © 2021