Actueel Weekoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
   
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 28 januari 2020 om 09.19 uur.

Veel wind en buien, mogelijk met onweer en hagel, later vanmiddag droger.

Het is bewolkt en in de noordelijke helft regent het vanochtend en vanmiddag geruime tijd en komen tevens enkele buien voor. Van het zuidwesten uit wordt het langzaam droger en komen er ook enkele opklaringen voor. De kans op een bui blijft echter aanwezig, waarbij onweer, korrelhagel of een vlok natte sneeuw niet is uitgesloten. Later vanmiddag neemt het aantal buien af en in de avond bereiken bredere opklaringen het westen, in de oostelijke helft blijft het bewolkt. De middagtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar 1 of 2°C. De wind is west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard of stormachtig, 7 à 8 Bft. Boven land zijn af en toe (zware) windstoten van 60-70 km/uur mogelijk, langs de kust 70-90 km/uur. In de loop van de middag, in het noorden pas in de avond, neemt de wind weer in kracht af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er nog altijd een bui voorkomen, mogelijk met korrelhagel. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het zuidoosten tot 5°C langs de kust. De westelijke wind is matig boven land en krachtig langs de kust.

Ook morgen blijft de kans op enkele buien aanwezig met een aanhoudende kans op korrelhagel en een klap onweer. Tussen de buien door klaart het af en toe op en is de zon te zien. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit droog en volgen er bredere opklaringen. De middagtemperatuur komt uit op 6°C. De wind blijft westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek en koeler. Neerslag mogelijk binnen de volgende 6 uur. Winderig met mogelijke windverandering naar het W, NW of N.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 4.9  
Design: AAD © 2020